Het Forum van ShowYourSound.nl
Home | Frontpage | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ | RSS | SyS Wiki
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 NL - Produkten / Componenten
 Amplifiers
 Versterker werkt niet!!! Protection??
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 2
Translate:
 

LowRider
Average Member

Netherlands
525 Posts

Posted - 07 Jul 2009 :  09:18:13  Show Profile  Reply with Quote
Als de versterker in de protection komt (rode lampje brand ipv de groene)

Wat kan de oorzaak zijn?

+ Versterker defect
+ Te lage impedantie(versterker 4 ohm stabiel met 2 ohm woofer)
+ Te lage spanning
+ Kortsluiting in kabels


Wat moet je dan altijd als eerste doen?
- De radio uitzetten
- De - van de accu halen
- Zekeringen nakijken
- Steekzekering eventueel vervangen (deze wil wel eens onzichtbaar doorbranden)
- Glaszekering er even uit halen en goed bekijken. (ook deze kan onzichtbaar doorgebrand zijn) Eventueel ook vervangen.

- Bedrading checken
- Massapunt goed? niet zo'n ***lig achterlichtbevestigingspunt maar echt bij een gordelbevestigingspunt o.i.d.
- Voltage meten op de versterker klemmen wanneer de auto uit en aan staat.
- Voltage meten op de accu klemmen wanneer de auto aan en uit staat.

- Speakeraansluiting juist?
- Geen + en - kabel die tegen elkaar aan komen ergens (1 koperdraadje kan al fataal zijn)
- + of - op de subwoofer losgeraakt?

- RCA input nakijken
- Zijn de ingangen voor de RCA kabels nog goed? zitten deze niet los?

- Haal de RCA kabels en de + en naar de speakers/subwoofer los en kijk of de versterker dan nog in de protection komt.

- Zorg dat de versterker z'n warmte af kan voeren, dit betekend in sommige gevallen ook niet staande/ondersteboven monteren...





Dit even snel gemaakt, maar er kunnen altijd updates bij komen.
Dus, heeft iemand zin om nog 1 keer eventjes iets uit te leggen, doe dat dan hier....

Dit topic is bedoelt ter info!!



Edited by - LowRider on 10 Jul 2009 08:12:14

WilcoL
Senior Member

Netherlands
4009 Posts

Posted - 07 Jul 2009 :  09:25:58  Show Profile  Reply with Quote
Kan dit sticky aub?

Als de versterker in de protection komt (rode lampje brand ipv de groene)
Wat moet je dan altijd als eerste doen?
- De radio uitzetten
- De '-' van de accu afhalen
- Zekeringen nakijken
- Steekzekering eventueel vervangen (deze wil wel eens onzichtbaar doorbranden)
- Glaszekering er even uit halen en goed bekijken. Eventueel ook vervangen.

- Bedrading checken
- Massapunt goed? niet zo'n ***lig achterlichtbevestigingspunt maar echt bij een gordelbevestigingspunt o.i.d.

- Speakeraansluiting juist?
- Geen + en - kabel die tegen elkaar aan komen ergens (1 koperdraadje kan al fataal zijn)
- + of - op de subwoofer losgeraakt?

- RCA input nakijken
- Zijn de ingangen voor de RCA kabels nog goed? zitten deze niet los?



Dit even snel gemaakt, maar er kunnen altijd updates bij komen.
Dus, heeft iemand zin om nog 1 keer eventjes iets uit te leggen, doe dat dan hier....



@Car: Alpine IVA-D511RB - Alpine PXA-H100 - Alpine PDX-F4 - Helix s801 - Exact! M15W4 - Alpine PDX-M6 - Phase Linear Aliante 12" Limited

@Home: Epson TW2000 - Kingpin TAB240 - Panasonic 50GT60 Denon AVR4311 - Denon DBP2012UD - Tannoy Revolution Signature 5.0: DC6, DC6LCR & DC4 - JL Audio 12w3v3 (2x) @ Hypex DS4.0 (2x) - Technics SLQD33 & Grado Prestige Red - HDI Dune Smart D1 Synology DS1511+

"...Use The Force..."

Go to Top of Page

LowRider
Average Member

Netherlands
525 Posts

Posted - 07 Jul 2009 :  09:29:44  Show Profile  Reply with Quote
Aangepast :)


Go to Top of Page

kww
Advanced Member

Netherlands
7091 Posts

Posted - 07 Jul 2009 :  09:37:54  Show Profile  Reply with Quote
versterker alleen op plus, min en remote controleren de rest loshalen kan er ook nog ergens tussen.
goede topic voor een sticky inderdaad
Go to Top of Page

Hardcore RS
Senior Member

2754 Posts

Posted - 07 Jul 2009 :  09:44:02  Show Profile  Reply with Quote
voltage meten op de versterker klemmen wanneer de auto uit en aan staat.
voltage meten op de accu klemmen wanneer de auto aan en uit staat.

oorzaken protect van een versterker:

versterker defect
te lage impedantie(versterker 4 ohm stabiel met 2 ohm woofer)
te lage spanning
kortsluiting in kabels


HU: Alpine 9887r
Compo voor: 8x Massive Audio 16cm
Speaker Amp: 2x Massive Audio D800.4
Sub Amps: 6x Massive Audio D8000 16KW
Subwoofers: 12x 12 inch Ascendant Audio Chaos 2012


Propper Droppers Champion 2012 and 2013
Loudest score of the Year 158,44db average

20hz 157,1DB
25hz 157,8DB
33hz 158,5DB
40hz 159,4DB
Go to Top of Page

Jippes
New Member

Netherlands
86 Posts

Posted - 07 Jul 2009 :  10:36:21  Show Profile  Reply with Quote
Remote probleem kan gecheckt worden door een draadje vanaf de + op de remote te zetten.
Is dat misschien iets om toe te voegen?
Of wordt dat een beetje te verwarrend voor nieuwe members?
Go to Top of Page

Kevertje
Senior Member

Nederland
4145 Posts

Posted - 07 Jul 2009 :  12:52:49  Show Profile  Visit Kevertje's Homepage  Reply with Quote
Yes eindelijk een topic erover
Nu nog iemand zo gek krijgen om het sticky te maken.......


wat er vooral mag komen te staan is dat glaszekeringen vaak heel lijken maar stuk kunnen zijn.
Dit heb ik al vaak gezien (afgelopen weekend bij mij zelfs met een mini anl)


Mopper Propper
Het kan me niet schelen dat je auto sneller is dan de mijne, ik ga toch wel harder (naja we werken er aan zeg maar)
Go to Top of Page

Speakerfreak
Senior Member

Netherlands
2033 Posts

Posted - 07 Jul 2009 :  13:10:54  Show Profile  Reply with Quote
pfffffff

HU: Pioneer P5900
Front: Helix 626
Sub: DLS X12
Amp: DLS A7


Go to Top of Page

high roller
Senior Member

Central African Rep
3167 Posts

Posted - 07 Jul 2009 :  14:19:38  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kevertje

Yes eindelijk een topic erover
Nu nog iemand zo gek krijgen om het sticky te maken.......


wat er vooral mag komen te staan is dat glaszekeringen vaak heel lijken maar stuk kunnen zijn.
Dit heb ik al vaak gezien (afgelopen weekend bij mij zelfs met een mini anl)



deden ze daarom niks?

accu's verkocht aan diegene waarvan wij de naam niet noemen

sinfoni 4-kanaals verkocht aan Wilco

woofers verkocht aan diegene waarvan wij de naam niet noemen

alpine setje verkocht aan iemand met een v-klasse maar het is niet kruit

exact tweeters verkocht
Go to Top of Page

LowRider
Average Member

Netherlands
525 Posts

Posted - 07 Jul 2009 :  15:27:46  Show Profile  Reply with Quote
Ja sorry mensen dat ik aan jullie vraag om hier voor de allerlaatste keer even iets voor te doen ;)
Maar hopelijk krijgen we hiernaa dus alleen nog maar logische vragen over als een versterker het niet meer doet.
Scheelt ons, en diegene die het probleem heeft, een hele hoop.


Go to Top of Page

Stealth206
Senior Member

Christmas Island
2868 Posts

Posted - 07 Jul 2009 :  18:04:52  Show Profile  Reply with Quote
zorg dat de versterker z'n warmte af kan voeren, dit betekend in sommige gevallen ook niet staande/ondersteboven monteren...
Go to Top of Page

Kevertje
Senior Member

Nederland
4145 Posts

Posted - 07 Jul 2009 :  18:06:25  Show Profile  Visit Kevertje's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by LowRider

Ja sorry mensen dat ik aan jullie vraag om hier voor de allerlaatste keer even iets voor te doen ;)
Maar hopelijk krijgen we hiernaa dus alleen nog maar logische vragen over als een versterker het niet meer doet.
Scheelt ons, en diegene die het probleem heeft, een hele hoop.



Misschien vast in de titel sticky zetten zodat een van de oplettende modjes het leest en hopelijk sticky wil maken

@BZB, geen commentaar


Mopper Propper
Het kan me niet schelen dat je auto sneller is dan de mijne, ik ga toch wel harder (naja we werken er aan zeg maar)
Go to Top of Page

Ebber
Moderator

Netherlands
7134 Posts

Posted - 07 Jul 2009 :  18:14:13  Show Profile  Reply with Quote
quote:


Misschien vast in de titel sticky zetten zodat een van de oplettende modjes het leest en hopelijk sticky wil maken

@BZB, geen commentaar



Ehmmm

https://www.facebook.com/showyoursound?fref=ts
Go to Top of Page

LowRider
Average Member

Netherlands
525 Posts

Posted - 07 Jul 2009 :  22:04:01  Show Profile  Reply with Quote
Thnx voor het sticky maken


Go to Top of Page

smannuh
Starting Member

1 Posts

Posted - 08 Jul 2009 :  09:37:25  Show Profile  Reply with Quote
Als ik m'n voorspeakers aansluit krijg ik een piep/kraak uit al m'n speakers. Als ik alleen achter aansluit heb ik wel gewoon geluid. Is m'n versterker kapot of heb ik sluiting bij m'n voorspeakers?

BMW E46 met JBL GTO 6 kanaals versterker
Go to Top of Page

LowRider
Average Member

Netherlands
525 Posts

Posted - 08 Jul 2009 :  15:00:35  Show Profile  Reply with Quote
Ik zou jou bedrading is eventjes nakijken als ik jou was.

Heb je nou daadwerkelijk gedaan wat wij hier hebben aangegeven met zijn allen?
Of heb je het gelezen en gedacht, dat zal het vast niet zijn?

Er staat namelijk ook tussen, speaker kabels nakijken.


Go to Top of Page

ralphie-tee
Senior Member

Netherlands
2684 Posts

Posted - 09 Jul 2009 :  10:28:15  Show Profile  Visit ralphie-tee's Homepage  Reply with Quote
Misschien ook handig om even "protection" in de titel te vermelden. De meeste topics die ik voorbij zie komen zijn ivm protection probleem.
Dan weten de mensen het ook met de search te vinden...

Klik hier voor m`n A3 showcase (9 channel active)
Klik hier voor mijn andere knutsels en hobby`s.
EN HIER NIET KLIKKEN AUB!!!

Life`s short... PLAY HARD!!!
Go to Top of Page

kww
Advanced Member

Netherlands
7091 Posts

Posted - 09 Jul 2009 :  10:40:18  Show Profile  Reply with Quote
en misschien de eerste tekst up to date houden met de nog aangedragen tips.
of het up to date houden dmv kopieeren.
Go to Top of Page

yori1985
Starting Member

2 Posts

Posted - 09 Jul 2009 :  17:08:51  Show Profile  Reply with Quote
Mijn versterker gaat ook meteen op protection als ik de radio aanzet, nou heb ik er nog een versterker naast ligge en die zit op dezelfde accu, dezelfde massa en dezelfde remote, wat kan er mis zijn???
Go to Top of Page

kww
Advanced Member

Netherlands
7091 Posts

Posted - 09 Jul 2009 :  17:17:35  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by yori1985

Mijn versterker gaat ook meteen op protection als ik de radio aanzet, nou heb ik er nog een versterker naast ligge en die zit op dezelfde accu, dezelfde massa en dezelfde remote, wat kan er mis zijn???



zelf even een nieuwe topic aanmaken.
Go to Top of Page

yori1985
Starting Member

2 Posts

Posted - 09 Jul 2009 :  17:54:36  Show Profile  Reply with Quote
okej, maar dit is toch sticky topic over protection?
Go to Top of Page
Page: of 2  Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Het Forum van ShowYourSound.nl © 2018 ShowYourSound.nl, GK ICT Diensten en Boyd's Car Audio & Electronics Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05


Advertentie
 
 
 
Beste Car Audio Shop
 
 
 

Advertentie:
Car Audio Shop


Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot